Terwijl de meeste duathlonfans hun ogen afgelopen weekend hadden gericht op het WK Multisport op Ibiza – waar Nederland het goed deed met onder andere tiende plaatsen voor Thomas Cremers en Karin Nieuwenhuijsen én een vierde plaats op de 2×2 Mixed Relay – vond gisteren ook de beroemde Powerman Alsdorf plaats. Met minder deelnemers dan normaal, waarschijnlijk vanwege het WK dat dus gelijktijdig plaatsvond, waren er nog steeds mooie Nederlandse prestaties: Marieke Brouwers werd vierde en Robert de Korte vijfde.

Na 10 kilometer hardlopen, 60 kilometer fietsen en nog eens 10 kilometer hardlopen noteerde Brouwers een eindtijd van 2:50:55. Daarmee kwam ze ruim acht minuten te kort voor de winst, want die ging naar de Duitse Maja Betz in een tijd van 2:42:34. Het volledige podium in de vrouwenrace was Duits overigens; Merle Brunnée werd tweede in 2:47:21 en Hannah Arlom werd derde in 2:47:21. In totaal gingen er zes vrouwen over de finish.

Met zestien deelnemers was de mannenwedstrijd iets sterker bezet en die werd gewonnen door de Deen Simon Jorn Hansen (2:23:30). Iets meer dan drie minuten later pakte de Belg Sander Heemeryck het zilver en daar weer tien seconden achter was het brons voor de Duitser Simon Huckesteijn. Robert de Korte moest op zijn beurt ook de Belg Jan Petralia voor zich laten maar legde daarna dus beslag op de vijfde plaats (2:28:01).