Terwijl ook de Deense Mads Freund zich verkiesbaar had gesteld om President van de World Triathlon te worden, is het toch weer de Spaanse Marisol Casado die er met die eer vandoor gaat. Dat deed ze ook nog eens overtuigend, want met 86 tegen 43 stemmen was de stemming overduidelijk in het voordeel van de al regerende president. “Ik ben zeer blij met het vertrouwen dat jullie me hebben gegeven”, aldus Casado in een reactie gericht aan de leden.

Casado benadrukt nog maar eens dat triathlon in een rijtje sporten thuishoort die zich razendsnel ontwikkelen en steeds populairder worden. “En de afgelopen tijd heb ik weer gezien hoe solidair en integer onze organisatie is, maar ook onze nationale triathlonbonden, ons committee en onze commissieleden.”

Overigens hoeft de ‘verliezende’ Freund niet bang te zijn dat er niks met zijn ideeën gedaan zal worden, want ook al heeft hij de strijd om het presidentschap verloren, toch zal Casado wel bepaalde aandachtspunten van de Deen overnemen. “Ik weet dat hij mijn passie voor onze sport deelt en ik zal zeker wat met zijn input doen. We zijn klaar om World Triathlon nóg sterker te maken. Ik kijk er naar uit om met jullie allemaal onderdeel te zijn van een historisch 2021.”