Wielertalent en voormalig triatleet Shirin van Anrooij weet altijd goed voorin het veld mee te strijden, zeker als het op veldrijden aankomt. Vandaag tijdens een belangrijke wereldbekerwedstrijd in Tabor kreeg de atlete die kans helaas niet. Al vroeg in de race raakte Van Anrooij betrokken in een massale valpartij waarna zij met een lelijke armbreuk naar het ziekenhuis werd gebracht, zo meldt Telenet/Baloise Lions ploegleider Sven Nys aan PlaySports.

“Ze is bij bewustzijn, maar ik heb nog nooit zo’n wond gezien”, aldus Nys. “Het ergste is dat Shirin zelf ook de wond op haar arm heeft gezien. Het is een open wond. Shirin heeft geen gevoel in haar hand en heeft verschillende breuken. Haar heup zag er ook niet goed uit en ze heeft veel bloed verloren.” Van Anrooij kwam ten val nadat ze in een bocht hevig in het gedrang kwam. Verschillende rensters crashte daardoor tegen het asfalt. “Dit wil je niet meemaken”, sluit Nys af. “Koers is nu bijzaak. Dit is echt heel erg.”

Volgens Nys is Van Anrooij’s moeder bij haar in het ziekenhuis aanwezig is. De atlete wordt vanavond nog geopereerd aan haar arm en volgens verschillende bronnen lijkt de schade aan haar spieren en pezen verder mee te vallen. Een schijfrem is waarschijnlijk de boosdoener achter de grote open wond.