Bij de Belgische Triathlon van Turnhout werd dit weekend Nederlands succes gevierd: Marleen van Roessel trok er namelijk aan het langste eind en won de wedstrijd, waarmee ze onder andere het Belgische talent Emma Cottenie versloeg.

Alle atleten hadden hoe dan ook te maken met een koude dag, want met een watertemperatuur van 15.6 graden, die nadien zelfs nog werd gecorrigeerd naar 13.6 graden, was het allesbehalve aangenaam. Toch had Van Roessel het daar blijkbaar niet zo moeilijk mee, want vlak achter de Belgische Daphné Polleunis kwam ze al vooraan in het veld uit het water, om vervolgens op de fiets de leiding in de wedstrijd te pakken. Cottenie probeerde het gat wel te beperken, maar dankzij de sterk fietsende Van Roessel kwam ze niet écht dicht in de buurt.

Tijdens het lopen bleek Van Roessel opnieuw oppermachtig en wist ze haar voorsprong weer wat te vergroten voordat ze in een tijd van 2:14:08 won. Cottenie werd tweede op 3:52 minuut achterstand, terwijl Polleunis derde werd op maar liefst zestien minuten achterstand.