“Ik wil altijd eerste worden, het liefst in een recordtijd. Maar als ik op mijn limiet heb gereden en zevende word, ben ik niet heel teleurgesteld hoor.’’ Daan Marsmans vertelt in een interview met het AD over de 4400 kilometer lange wielerrace – de North Cape 4000  – waaraan hij deelneemt. Vanmorgen vertrok de atleet vanuit Rovereto, Italië. Tijdens de race zal hij onder andere Hongarije, Polen, Letland, Finland en Noorwegen doorkruisen. Tijd om van de omgeving te genieten zal Marsmans echter niet hebben, want hij mikt op de winst én een nieuw record.

Om het record te verbreken zal de 29-jarige Marsmans deze 4400 kilometer binnen twaalf dagen en 23 uur moeten overbruggen. Dat komt neer op een gemiddelde snelheid van 14,15 kilometer per uur. Marsmans ziet een uitdaging als deze als een gevecht met zichzelf: “Je zoekt fysiek en mentaal je grenzen op. Maar na afloop is het gevoel fantastisch. Dan heb je het gevecht gewonnen en echt iets gepresteerd. Eigenlijk kijk ik tijdens de tocht zo min mogelijk om me heen, want ik wil alleen maar zo hard mogelijk fietsen.”

Lees het volledige interview met het AD hier.