Hij zit er weer op: de Triathlon Stein. Na twee jaar van afwezigheid keerde hij dit weekend terug en inmiddels is de race gedaan. De lange afstand, 1 kilometer zwemmen, 60 kilometer fietsen en 11 kilometer hardlopen, werd uiteindelijk gewonnen door de op voorhand als favoriet bestempelde Martijn Dekker. Bij de vrouwen ging de winst naar Claudia Striekwold.

Martijn Dekker pakte al tijdens het zwemmen een enorme voorsprong op de uiteindelijke nummer twee, Dirk Wijnalda. Na 14:04 kwam de triatleet uit Sittard uit het water van Stein, terwijl Wijnalda 17:30 nodig had voor het zwemonderdeel. De voorsprong van Dekker werd tijdens het fietsen nog een keer vergroot. De Limburger fietste 1:35:20, terwijl Wijnalda 1:41:16 nodig had. Tijdens het lopen maakte Wijnalda nog wel een kleine minuut goed, maar de voorsprong van Dekker was toen al veel te groot.

(tekst gaat onder foto verder)

Martijn Dekker vergroot zijn voordeel tijdens het fietsonderdeel. (Foto: Ludo-Grafica.nl)

Dekker finishte uiteindelijk na een looponderdeel van 43:13 in een totale tijd van 2:36:38. Dirk Wijnalda finishte op gepaste afstand en deed 2:45:35 over de teruggekeerde race. De derde plaats was voor lokale held Raymond Lotz. De dus uit Stein afkomstige triatleet pakte het brons met een tijd van 2:51:02.

Na afloop liet Dekker bij de organisatie optekenen dat hij het een ‘prachtige wedstrijd’ vond en dat het goed is dat deze wedstrijd weer in Stein is teruggekeerd. ,,En dat is ook zo”, aldus voorzitter Roger Cuijpers. ,,Alles is goed gegaan dit weekend. We hebben prachtige wedstrijden gezien.”

Bij de vrouwen ging de winst naar de Eindhovense Claudia Striekwold. Zij kwam na 3:10:51 over de finish en werd daarmee 32e overall. Striekwold zwom 21:18, fietste 1:54:07 en liep 50:26. Dorien Heylen uit Messelbroek werd tweede in een tijd van 3:17:59 en Emilie van Geijn uit Giessen derde in een tijd van 3:20:42.