Terwijl de ITU World Cup in Antwerpen werd gewonnen door de Belg Jelle Geens, was het Marco van der Stel die als beste Nederlander over de finish kwam. Hij werd 19e en bleef daarmee Donald Hillebregt (23e) en Menno Koolhaas (38e) voor.

Van der Stel sprak over een zware wedstrijd waarbij het tempo er direct in zat. Uiteindelijk deed hij 59:30 over de 750 meter zwemmen, ruim 22 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Winnaar Geens kwam 1 minuut en 15 seconden eerder over de finish.

Donald Hillebregt, die pas deze week hoorde dat hij definitief kon starten, leverde een prima prestatie door slechts 16 seconden op Van der Stel toe te geven en daarmee dus 23ste te worden. Menno Koolhaas zat daar een kleine minuut achter, finishte na 1:00:27 en werd 38ste.

De uitgebreide reactie van Marco van der Stel:

(tekst gaat onder video verder)

Bij de dames liep de wedstrijd van Kirsten Nuyes niet helemaal soepel. Zo oordeelde de Nederlandse in ieder geval zelf. De triatlete vond dat haar wedstrijd moeizaam verliep, ze kreeg ‘weer’ veel slagen tijdens het zwemmen en kon daardoor niet haar eigen tempo halen. Tijdens het fietsen kon ze uiteindelijk niet aansluiten maar daarentegen beleefde ze wel een goed looponderdeel. Uiteindelijk werd ze 38ste en met een tijd van 1:06:19 was ze de beste Nederlandse. Zie haar uitgebreide reactie hieronder:

Jony Heerink kwam als 43e over de streep en deed 1:06:51 over de race. Lotte Wilms kwam als 55e over de finish na een tijd van 1:09:47. De vrouwenrace werd gewonnen door Summer Cook. De Amerikaanse deed 1:02:52 over de race.