Na het succes van gisteren was het vandaag opnieuw de beurt aan Quinty Schoens, Joyce Caro, Victor Goené en Joey van ’t Verlaat. In Kitzbühel streden zij in de finale van de ETU Junior European Cup.

De beste klassering was er uiteindelijk voor Quinty Schoens die op een knappe zesde plaats eindigde. ,,Tijdens het infietsen voelde ik al dat ik sterke benen had”, vertelt Schoens. ,,Ik startte hard en kwam met de top 10 uit het water. Na 2 kilometer fietsen kon ik de aansluiting maken met de kopgroep.” Als tweede maakte Schoens de wissel naar het lopen en uiteindelijk finishte ze op een 6e plaats, vlak achter de nummers 4 en 5. ,,Het voelt als een overwinning! Na een vervelende blessureperiode lijkt alles op dit moment eindelijk op zijn plaats te vallen”, vertelt Schoens, die vol vertrouwen uitkijkt naar de Europa Cup in Holten over twee weken.

Quinty Schoens finisht op een zesde plaats (Foto: Quinty Schoens)

Ook Joyce Caro kan tevreden terugblikken op het weekend dat al niet meer stuk kon na het behalen van de finale van de ETU Junior Cup. ,,Ik was super blij met mijn prestatie van gisteren en alles wat ik vandaag deed, zou alleen maar een bonus zijn”, vertelt Caro. ,,Met de start was ik niet lekker weg, maar in het tweede zwemstuk kon ik wat mensen inhalen en zo kwam ik vlak achter de achtervolgende groep het water uit. Ik kon het gaatje naar de groep dichten, maar onze groep viel te vaak stil en in een poging het gat naar de kopgroep te dichten zette ik een versnelling in. Niemand sloot aan, dus ik heb mezelf weer terug laten zakken in de groep”, aldus Caro die hiermee onnodig veel energie verspilde en dat tijdens het lopen moest bekopen. Uiteindelijk kwam ze als 28e over de streep, wat zonder de twee uitgestapte atletes mee te tellen een laatste plaats betekende. ,,Toch ben ik erg blij! Ik had niet verwacht dat ik überhaupt in de finale zou staan. Ik behaalde de zevende fietstijd en een 28e plaats is mijn beste ETU klassering ooit.”

Joyce Caro zet een erg snelle fietstijd neer (Foto: Remco de Veen)

Het plan van Victor Goené om in de finalewedstrijd in ieder geval bij het zwemmen geen te grote achterstond op te lopen, wist hij te verwezenlijken. ,,Na het zwemmen had ik slechts een paar seconden achterstond op de grote groep. Ik wisselde snel, maar heb in alle haast mijn zwembrilletje naast de bak gegooid.” Dat leverde Goené een penalty op van 10 seconden, die hij tot het looponderdeel bewaarde. ,,Op de fiets heb ik eerst aansluiting met de groep gemaakt en uiteindelijk fietsten we met 27 man samen. Ik heb mijn best gedaan de groep te splitsen, maar dat lukte niet. Halverwege de groep wisselde ik naar het lopen en daar loste ik mijn penalty in. De verloren plekken heb ik daarna snel weer goed kunnen maken, maar in de eindsprint moest ik het afleggen tegen een Zwitser en Oostenrijker”, laat Goené weten, die naar volle tevredenheid op een 20e plaats eindigde.

Nadat Joey van ‘t Verlaat gisteren veel had gegeven om zich als tijdsnelste te plaatsen voor de finale, zat er vandaag niet meer in dan een 28e plaats. ,,Ik merkte dat ik gisteren hard heb moeten knokken en daar niet volledig van hersteld was. Het zwemmen ging niet goed, na de eerste boei verloor ik de aansluiting met de rest van het veld. Op de fiets heb ik er in mijn eentje alles aan gedaan om een paar plaatsen op te schuiven, maar ik heb slechts één ander in kunnen halen. Met het laatste beetje power dat nog in mijn benen zat, heb ik de wedstrijd uitgelopen.” Hoewel Van ’t Verlaat niet tevreden is over het verloop van zijn wedstrijd, keert ook hij met een goed gevoel terug uit Kitzbühel. ,,Ik kan beter dan wat ik vandaag heb laten zien, maar het begint langzaam ook tot me door te dringen dat het al knap was dat ik in de finale stond.”