Challenge Almere-Amsterdam trapte zojuist af – nadat het NK Cross Triathlon afgelopen zondag al werd gehouden – met de Junior Challenge: ongeveer 700 scholieren stonden aan de start in Almere en mochten 380 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4.2 kilometer hardlopen. Dat leverde – zoals ieder jaar – weer heel veel plezier op. ,,Voor heel veel kinderen is dat een geweldige manier om kennis te maken met de sport”, aldus Race Director Richard Belderok. ,,Heel laagdrempelig. Daar hebben we bewust voor gekozen. Deze Junior Challenge is ├ęcht voor iedereen.”

Daarmee doelt Belderok dus op scholieren die nog nooit een triathlon hebben gedaan, maar net zo goed kinderen die jaarlijks aan heel veel verschillende triathlons meedoen en in Almere meedoen voor de overwinning. Neem bijvoorbeeld Mauro Dieters, een fanatiek triatleet die de wedstrijd op zijn naam schreef. Hieronder zijn reactie:

(tekst gaat verder onder video)

Bij de vrouwen bleek het Tamar Veltman die zich de sterkste toonde. Ook zij stond na de finish voor onze camera. Alle uitslagen van de Junior Challenge kun je hier vinden.