Wie had gehoopt of gedacht dat Alexander Hulleman na zijn hoofdrol in het programma Opgelicht?! zou werken aan verbetering van zijn gedrag, komt nu al, hooguit twee dagen na de uitzending, bedrogen uit. We zijn nu alweer benaderd door een aantal gedupeerden die, ondanks  toezeggingen, opnieuw niks van hem horen en ook afspraken gemaakt met ons – de redactie van 3athlon – worden niet nagekomen.

Vanzelfsprekend willen wij geen heksenjacht beginnen, ware het niet dat Hulleman ons gisteren uit zichzelf benaderde: of we even het een en ander wilden aanpassen in het artikel met voormalig medewerker Mike van Beek. Niet gedaan, de feiten logen er immers niet om en alles dat in het artikel staat is correct. Vervolgens werd de Facebookpagina van het bedrijf waarmee hij zoveel triatleten benadeelde, Sport-Active, offline gehaald.

Niet veel later leek Hulleman op ons verzoek tóch in te gaan om tóch een interview te doen en zo zijn kant van het verhaal te doen. Hij maakte direct de belofte om ‘vandaag’ (gisteren dus, red.) veel correspondentie toe te sturen, onder andere een e-mail met alle uitleg die hij aan het programma Opgelicht?! gestuurd zou hebben. ,,Dan haal je daar alles maar uit. Alles is uitgeschreven.” Ook werd de belofte gemaakt dat we dan later met elkaar zouden kunnen bellen.

Wat volgde was een lege mailbox en complete radiostilte. Een echte verrassing is het niet: mensen die al langer naar Opgelicht?! kijken, weten dat dit gedrag uitstekend past bij de gemiddelde hoofdrolspeler uit dit programma. Hulleman blijkt daar helaas – en maar weer eens – geen uitzondering op.