Tijdens de WTCS Finals in Pontevedra gaf Maya Kingma zowel tijdens het zwemmen als fietsen kleur aan de wedstrijd. Vooral op de fiets ging ze veelvuldig in de aanval. Tijdens het lopen betaalde ze daar wel enigszins de prijs voor, om uiteindelijk als 29e te finishen. “Ik was misschien te enthousiast, maar ik had plezier.”

“Maar ik ben ook teleurgesteld. Het is een zwaar jaar geweest, dat voorbij vloog zonder dat ik het kon bijhouden. Ik ben bijna iedere maand ziek geweest, dus de basis is allesbehalve goed. Ik mis dat gevoel van consistent trainen en een goede conditie. Een 29e plaats is alles dat ik hier in Pontevedra kon doen.”

Toch genoot Kingma ook van de race. “Ik genoot van het publiek. Dank daarvoor. Hoe dan ook: ik heb het Nederlandse criterium voor de Olympische Spelen al gehaald in Yokohama. We hebben hopelijk een oplossing gevonden voor de gezondheidsproblemen en mijn looptrainingen gaan ook beter en beter. Ik moet het proces dus vertrouwen. Dat is de rollercoaster van sport.”