Een mooie opsteker voor Milan Brons twee weken na zijn eerste Long Distance tijdens Challenge Almere-Amsterdam en in voorbereiding op Ironman Mallorca: hij won zojuist de Go Triathlon Brouwersdam in een tijd van 2:43:57 uur. Bij de dames ging die eer naar Els Visser, zij stopte de klok na 2:57:37 uur.

Brons deelde het podium met Erik-Simon Strijk, die de tweede plek binnensleepte (+3:53), en Robert de Korte, die derde werd (+4:49). Brons ging al na het zwemmen aan de leiding. Met een fietstijd van 1:52:09 over 79 kilometer, bleef hij aan kop. Zonder al teveel dreiging van achter begon Brons aan het afsluitend looponderdeel. In 35:58 minuut werkte hij de tien kilometer af en stormde hij als winnaar op de streep af.

Visser kreeg maar weinig met haar concurrenten te maken tijdens de wedstrijd. Met een zwemtijd van 15:01 kwam ze als eerste uit het water. Ingrid Eelkema lag op dit punt nog slechts een handjevol seconden achter Visser op een tweede plek, maar tijdens het fietsen verdween Visser al snel uit beeld. In 2:02:25 uur volbracht de atlete het fietsonderdeel om vervolgens 37:58 minuut te lopen over tien kilometer en daarmee de winst naar zich toe te trekken. Nelleke Baldé werd tweede (+9:41) en met Eelkema was het podium compleet (+17:38).