Vorig jaar won ze de Cross Duathlon op Ameland en een paar maanden later won ze er ook het NK Cross Triathlon, en nu slaat Romy Spoelder opnieuw toe op het waddeneiland dat haar blijkbaar gunstig is gezind: De Almeerse atlete heeft met grote overmacht – en dus opnieuw – de Cross Duathlon Ameland gewonnen en ontpopt zich bijna tot een heuse ‘Miss Ameland’. Bij de mannen ging de winst naar Hugo Bosscher, die ook met overmacht won.

Bij de wedstrijd die alom bekend is, maar waarvan dit wel de laatste editie was, won Spoelder niet alleen; dat deed ze ook met een enorme voorsprong van meer dan tien minuten op de eerste achtervolgster. Na 8 kilometer hardlopen, 25.5 kilometer mountainbiken en nog eens 4 kilometer hardlopen kwam Spoelder na 2:06:14 uur over de finish. Eline Lam, die tweede werd, finishte na 2:16:49 uur en de nummer drie, Laura Kooyman, finishte in 2:17:56. De ervaren Anne Zijderveld miste het podium met een tijd van 2:19:12 en werd vierde, terwijl de jonge maar toch ook ervaren Willemijn Fuite vijfde werd in 2:19:56.

In de mannenwedstrijd stond er geen maat op Hugo Bosscher, die na 1:49:46 over de streep kwam. Gerrit Pijper, die tweede werd, finishte na 1:56:36 en kwam dus niet in de buurt van de ontketende Bosscher. Koen de Leeuw ging met het brons naar huis en finishte in een tijd van 1:57:37.