Kim van ‘t Verlaat, Eva Cornelisse en Romy Spoelder beleefden een zwaar dagje in het Italiaanse Caorle; tijdens de Europe Triathlon Cup Caorle kwamen ze allemaal tekort om enige rol van betekenis te spelen in het wedstrijdverloop. De wedstrijd werd gewonnen door de Italiaanse Carlotta Missaglia.

Tijdens het zwemmen waren er twee vrouwen die er met kop en schouders bovenuit staken en het waren dan ook de Italiaanse Bianca Seregni en Britse Sophie Alden die na precies tien minuten en 750 meter uit het water klommen. Ze hadden toen een behoorlijk gaatje op de rest van het veld en bleven een behoorljke tijd met z’n tweeën op kop fietsen.

Van achteren rukte echter een groot peloton – met Kim van ‘t Verlaat als enige Nederlandse, Eva Cornelisse en Romy Spoelder misten de aansluiting – op naar voren en uiteindelijk slaagde dat peloton er toch in om de twee koploopsters te achterhalen. Gedurende de tweede helft van het fietsparcours bleef de kopgroep bij elkaar en zo kwam het gehele peloton tegelijktijdig terug in de wisselzone.

In de eerste meters van het lopen was het Catia Schär die er geen gras over liet groeien; de Zwitserse ging hard van start en trok het hele veld uit elkaar. Van ‘t Verlaat had geen schijn van kans tegen dit geweld en verliet als één van de laatsten de wisselzone.

Al snel bleek het hoge starttempo van Schär niet genoeg want vier dames kwamen weer bij haar terug en zo ontstond een kopgroepje van vijf dames. In de tweede en laatste loopronde, met dus nog 2.5 kilometer te gaan, was het de Duitse Selina Klamt die het tempo begon te dicteren en dat deed de andere vrouwen zichtbaar pijn. Al snel pakte Klamt een gaatje van een paar seconden.

Toch waren het in de slotfase twee Italiaanse dames die het gat weer wisten te dichten: Carlotta Missaglia en Angelica Prestia en zo waren het dan ook deze drie dames die om het podium streden. Het was Missaglia die de wedstrijd uiteindelijk won na 57 minuten en een spannende sprint. Prestia werd tweede en Klamt derde. Van ‘t Verlaat verloor tijdens de afsluitende vijf kilometer veel posities en meer dan drie minuten: ze werd 27e. Cornelisse werd 35e en Spoelder 59e.