Gisteren konden jullie al lezen hoe de prorace bij Ironman 70.3 Dubai overtuigend werd gewonnen door de Britse Adam Bowden en Amerikaanse Holly Lawrence en hoe Milan Brons en Michiel de Wilde respectievelijk op een 15e en 19e plaats eindigden. Ook in de Age Group categorieën was Nederland goed vertegenwoordigd en werden zelfs twee medailles behaald.

In de Age Group M30-34 greep Kelvin van der Doe net naast de medailles. Na het zwemonderdeel kwam Van der Doe als 11e uit het water, met een achterstand van zo’n vier minuten op de leider in zijn Age Group. Halverwege het fietsonderdeel wist Van der Doe al op te schuiven naar de vierde plaats en uiteindelijk maakte hij zelfs als 3e de wissel naar het lopen. Op de halve marathon werd hij echter weer voorbij gestreden, maar de 4e plaats kon hij vasthouden. Van der Doe zette een snelle 4:13:44 op de klok.

Jorrit Vulker eindigde in dezelfde Age Group na 4:17:55 op de 12e plaats. Ook hij zat er vanaf het begin goed bij en kon wat plaatsen opschuiven tijdens het fietsonderdeel, maar viel na een halve marathon in 1:26:22 net buiten de top 10. Robin Zwiers zette een tijd van 4:37:19 op de klok en behaalde daarmee een 29e plaats.

De beste klassering in de Age Group M35-39 was de 54e plaats van Dirk Jan Moes. Voor het zwemonderdeel had Moes slechts 26:57 minuten nodig en daarmee was hij een van de snelsten van zijn Age Group. Zijn fietstijd van 2:21:14 was niet voldoende om zijn positie voorin het veld vast te houden en als 35e maakte hij de wissel naar het lopen. Na een halve marathon van 1:47:46 finishte Moes uiteindelijk als 54e in een tijd van 4:43:04.

De Age Group M50-54 werd gewonnen door Chris Brands in 4:14:01. Brands meldde zich direct vooraan in de wedstrijd en kwam na 27:31 als 3e het water uit. Op de fiets reed hij naar de koppositie die hij ook niet meer uit handen gaf. Met een voorsprong van ruim zeven minuten won Brands overtuigend in zijn Age Group. Finn Zwager eindigde na een snelle halve marathon van 1:31:00 op een 12e plaats in 4:36:35, Andre Gieling werd 24e in 4:54:40 en ook John Berkeljon finishte nog onder de 5 uur; hij werd 27e in een tijd van 4:57:54. Jaap de Groot eindigde na 5:23:38 op een 54e plaats. Has van der Wulp werd 81e (5:42:03), vlak voor Erik Boekel, die 82e werd (5:42:54), Jos van der Velden, die 84e werd (5:43:31), en Martin Smouter die als 86e van deze Age Group over de finish kwam (5:44:46). Phil Beekhuijsen werd 124e in een tijd van 6:07:43.

(tekst gaat verder onder foto)

Andre Gieling in de dagen voorafgaand aan Ironman Dubai 70.3 (Foto: Facebook Andre Gieling)

Jaap Erik van Krimpen eindigde in de Age Group M55-59 op een 29e plaats. Na het zwemonderdeel kwam hij als 11e uit het water, maar op de fiets zakte hij terug tot een 30e plaats. Tijdens de halve marathon kon hij nog een plaats opschuiven om na 5:38:46 uiteindelijk als 29eover de finish te komen.

In de vrouwenrace eindigde Elisabeth van Casteren in de Age Group F25-29 net buiten de top 10. Na 33:55 minuten verliet zij als 7e het water en een fietsonderdeel van 2:56:30 bracht haar op de 11e positie. Tijdens de halve marathon wist ze die positie vast te houden en uiteindelijk zette ze een tijd van 5:37:56 op de klok.

In de Age Group F30-34 eindigde Manon Peters op een 14e plaats. Na het zwemmen lag ze nog in 41e positie, maar daar bracht ze verandering in tijdens het fietsonderdeel. Als 19e van haar Age Group maakte Peters de wissel naar het lopen en een halve marathon van 1:50:42 bracht haar op een eindtijd van 5:15:55.

Niet veel later kwam Julion Ruwette over de finish (5:18:56), die in de Age Group F35-39 daarmee een 12e plaats behaalde. Met een sterk fietsonderdeel (2:39:30) kon ze na het zwemmen opschuiven van de 30e naar de 8e plaats om uiteindelijk dus als 12e te eindigen. Judith Ris eindigde na 6:19:20 op een 53e plaats en na 7:28:53 kwam Jessica Verstegen als 74e in deze Age Group over de streep.

In de Age Group F45-49 sleepte Carla van Rooijen een zilveren medaille in de wacht. Na het zwemonderdeel lag ze nog op de 12e positie, maar dat bleek geen probleem, want halverwege het fietsonderdeel had ze de koppositie al overgenomen. Als 2e maakte Van Rooijen uiteindelijk de wissel naar het lopen. Ze kon haar wedstrijd afmaken met een halve marathon van 1:43:22 en klokte een eindtijd van 4:53:59, waarmee ze slechts één minuut te kort kwam voor de winst. Lioudmila Skalkina werd 25e in een tijd van 6:01:14.