Het jaar is nog jong, maar het triathlonnieuws al groot: Challenge Family kondigt aan per direct een nieuwe directie te installeren en meteen ook van het Duitse Amberg te verhuizen naar het Nederlandse Almere. Aftredend CEO Zibi Szlufcik zal het stokje overdragen, maar als bestuursvoorzitter wel nauw betrokken blijven bij de organisatie. Het is de Nederlandse Jort Vlam die de rol als CEO van Challenge Family overneemt van Szlufcik, versterkt door Jefry Visser en Richard Belderok die respectievelijk Chief Operation Officier (COO) en Chief Technical Officer (CTO) worden.

De drie Nederlandse organisatoren zijn ongetwijfeld bekend van hun rol binnen Challenge Almere-Amsterdam en daar zal ondanks deze stap binnen Challenge Family niks aan veranderen. ,,Al vanaf onze jeugd stonden we ieder jaar langs de kant van de triathlon in Almere, om triatleten geweldige prestaties te zien leveren”, aldus Vlam. ,,Dit heeft ons geïnspireerd om ons werk te vinden binnen de triathlonwereld. Triathlon zit in ons bloed en de afgelopen jaren zijn onze dromen uitgekomen. We zijn ontzettend dankbaar voor het feit dat we de kans krijgen om Challenge Family verder te ontwikkelen.”

Challenge Family bestaat – zo staat geschreven in een zojuist verschenen persbericht – uit bijna veertig races wereldwijd en heeft 2019 als het meest succesvolle jaar afgesloten als je kijkt naar de kwaliteit van de races, deelnemersaantallen en tevredenheid onder die deelnemers. ,,Om die lijn voort te zetten en om steeds beter te worden, hebben we ervoor gekozen om ons bestuur te versterken”, legt Szlufcik uit. Hij zal zich de komende tijd voornamelijk bezighouden met de strategie achter het ‘merk’ Challenge Family, samenwerkingen met partners en de ontwikkeling rondom het portfolio aan races. ,,Challenge Family draait niet om één persoon of een klein ‘core team’. Het gaat om passie, inspiratie en toewijding en dat willen we delen met duizenden atleten over de hele wereld. Het gaat om race directors, om atleten en natuurlijk om alle geweldige vrijwilligers die iedere Challenge Family race weer onvergetelijk maken. Het ís een levensstijl: voor mij en voor iedereen die binnen Challenge Family werkt.”

Voor Visser zal dat dus zijn als COO, al is hij blij dat Szlufcik ‘gewoon’ van de partij blijft. ,,Zijn kennis en ervaring maken hem simpelweg onvervangbaar. Dankzij deze nieuwe ontwikkelingen zal de operationele kant van Challenge Family vanuit Almere worden aangestuurd, terwijl Zibi van over de hele wereld zal werken en wedstrijden bezoekt wanneer dat mogelijk is.”

Volgens Belderok, kersvers CTO, zullen atleten voorlopig weinig merken van de nieuwe organisatiestructuur. ,,Challenge Family heeft als motto ‘All about the Athlete’, en daar zal helemaal niks aan veranderen. Ons belangrijkste doel is om iedere keer weer prachtige races neer te zetten en daar zullen we dan ook alles voor doen: dat is onze passie en in 2020 willen we dat alleen maar méér gaan uitdragen.”