Terwijl de Europe Triathlon Cup in het Italiaanse Caorle morgen op het programma staat, komen de junioren twee keer in actie: vandaag tijdens de halve finales en morgen eventueel in de finales. Tijdens de halve finales waren er geen Nederlandse junioren jongens die echt in het oog sprongen; allemaal finishten ze in de middenmoot. Bij de meisjes kwam Aniek Mars het verst met een elfde plaats.

In de eerste halve finale voor jongens was het Joran Stobbe die namens Nederland de beste prestatie neerzette; hij werd dertiende van de 25 atleten in een tijd van 26:32. Daarmee zat hij net iets minder dan een minuut achter de winnaar van de heat. Sem Lazaroms stond ook namens Nederland aan de start en werd 19e in 27:14.

In de tweede van vier halve finales kwamen de overige twee Nederlandse jongens in actie. Rick van der Knaap werd 16e van de 27 en finishte in een tijd van 26:43. Justin Steenkamp werd 25e en finishte in 28:14. De winnaar van deze heat finishte in een tijd van 25:29 minuut.

Bij de meisjes was het Aniek Mars die een goede prestatie leverde; zij finishte als elfde in haar heat met 29 deelnemers. Mars kwam na 29:36 minuut over de streep en gaf daarmee maar 30 seconden toe op de winnnares. In dezelfde heat ging ook Sonja de Koning van start; zij werd 17e in een tijd van 30:17.