Morgen is het zover: Ironman Maastricht. Geen pro-wedstrijd voor de mannen dit jaar, maar voor de vrouwen wel. Wel wordt er bij de mannen gestreden om de Nederlandse titel Long Distance en bij de vrouwen vanzelfsprekend ook. Wij spraken met de drie grootste kanshebsters voor morgen. 

Misschien wel de meest bijzondere van die drie kanshebsters is Els Visser. Pas een jaar doet zij aan triathlon, maar de Utrechtse is ijzersterk en echt in vorm. ,,Ik heb er onwijs veel zin in. Ik ben er klaar voor. Ik voel me heel erg fit en heb me goed voorbereid.”

Over haar concurrentie is ze duidelijk. ,,Yvonne is natuurlijk een onwijs sterke triatlete en heeft heel veel ervaring. Het wordt een hele grote uitdaging om tegen haar te gaan racen. Voor mij is het belangrijk om echt mijn eigen ding te doen. Het wordt warm, dus er kunnen verschillende dingen gebeuren die we op voorhand niet verwachten.”

Haar volledige reactie hier:

(tekst gaat onder video verder)

Voor Yvonne van Vlerken is de verwachting heel anders. ,,Ik heb startnummer 1 gekregen, dus ik wil hier gewoon winnen. Dat is overduidelijk het doel.” De winnares van 2015 was er in 2016 en 2017 niet bij in Maastricht, maar nu dus wel. Ze wil haar Nederlandse titel die ze vorig jaar tijdens Challenge Almere-Amsterdam pakte, prolongeren. ,,Daar heb ik dit jaar bewust voor gekozen. Ik ga dit jaar natuurlijk ook niet naar Hawaii. Maar met deze temperatuur is dit een soort Hawaii. Ik heb races waar ik in de hitte goed ben en races waar ik minder goed ben met warmte. Het is dus gewoon afwachten. Een thuiswedstrijd is sowieso altijd extra leuk. ”

De uitgebreide reactie van Van Vlerken vind je hier:

(tekst gaat onder video verder)

Tot slot nog de derde dame die aanspraak lijkt te maken op de winst en de Nederlandse titel: Pleuni Hooijman. De triatlete van Team4Talent laat in ieder geval niks aan het toeval over, heeft haar fiets speciaal laten prepareren en zal speciale kleding dragen die extra verkoelend is. ,,Ik denk dat het een feest gaat worden. Een mooie race. Ik voel me er klaar voor. Ontspannen. Als je een goede Ironman wilt doen, kun je het nergens laten liggen. Alles moet dan goed zijn. Het maakt me echt niet uit wie er verder meedoet. Heb helemaal niet naar de startlijst gekeken. Ik ga echt mijn eigen ding doen.”

De uitgebreide reactie van Hooijman vind je hieronder: