Nick van Ingen pakte vandaag na 1:55:24 uur de titel op de kwart afstand bij Triathlon Alphen. Hij bleef onder andere Joost Friderichs voor, die tweede werd (+0:50) en Marijn Markusse (+2:03), die de laatste plaats op het podium bekleedde. Bij de dames ging de winst naar Melissa de Bruin, die 2:20:55 uur nodig had om de zege te pakken. De tweede plaats ging naar Marleen Meij (+0:24) en de derde plaats was aan Amber van Elk besteed (+2:52).

Op slechts drie seconden van Alex Schelvis – de eerste man – klom Van Ingen na het zwemonderdeel als tweede aan wal. Met een fietstijd van 1:02:49 uur baande Van Ingen zich vervolgens snel een weg naar voren en zo wisselde hij als eerste naar het lopen. 2:12 minuut achter Van Ingen trok Friderichs als tweede zijn hardloopschoenen aan. Dankzij een looptijd van 37:13 minuut over tien kilometer wist Van Ingen zijn positie te handhaven, maar Friderichs liep wel sterk in tijdens dit laatste onderdeel. Een looptijd van 35:44 minuut leverde Friderichs de snelste looptijd van de dag op en een mooie tweede plaats.

Dankzij een snel zwemonderdeel, waarvoor De Bruin 18:34 minuut nodig had, ging de atlete al direct aan de leiding. Met een fietstijd van 1:16:04 uur haalde Meij haar echter in tijdens het tweede onderdeel. Zo was De Bruin bij aankomst in T2 elf seconden verwijderd van de eerste plaats. Tijdens het lopen zette ze dat recht: De Bruin klokte 43:13 minuut over tien kilometer en was daarmee dertig seconden sneller dan Meij. Zo was het dus De Bruin die de zege toe-eigende.