Twee Nederlanders mochten vandaag plaatsnemen op de hoogste podiumtrede van de Belgische T3 bij Triatlon Hulst, namelijk Luna de Bruin en Menno Koolhaas. De tweede plaats in de mannenrace ging naar de Belgische Tuur Lemmens (+0:09) en Tom Suetens kwam als derde over de streep (+0:17). Mitch Kolkman en Ian Pennekamp deden ook goed van voren mee en finishten op een respectievelijke vierde en zesde plek. De Bruin deelde het podium met Hannelore Willen (+0:20) en Hasse Fleerackers (+0:37), die het zilver en brons binnensleepten.

Koolhaas begon zijn race al voortvarend: met Kolkman slechts twee seconden voor zich, klom hij binnen een groepje als vierde aan wal. Op de fiets bleef Koolhaas goed voorin de race meedoen en zo lag hij volop in de mix voor de medailles alvorens hij aan het lopen begon. Over vijf kilometer klokte Koolhaas vervolgens een knappe 14:13, waardoor hij naar de eerste plaats toe liep. Kolkman baande zich dankzij een looptijd van 14:25 minuut naar de vierde plaats toe en Pennekamp legde het laatste onderdeel af in 14:37 minuut.

Op een derde plaats, maar direct in de voeten van de eerste twee dames, werkte De Bruin het zwemonderdeel af. Daarmee kon De Bruin goed voorin mee komen tijdens het fietsen, maar vooral tijdens het lopen maakte de atlete indruk. Met een mooie tijd van 17:00 minuut noteerde De Bruin de snelste looptijd en dat leverde haar de winst op van deze wedstrijd.