Super League Triathlon (SLT), het circuit dat aan de toptriatleten van de korte afstand veel afwisselende en spectaculaire wedstrijdformats biedt, komt met een gloednieuw concept tijdens de seizoensopener in maart in Neom, Saudi Arabië. Toptriatleten – zoals onze ‘eigen’ Rachel Klamer – zullen het namelijk opnemen tegen teams met All-Stars die elk specialist zijn in hun eigen discipline. Daarbij valt te denken aan de Nederlandse wielrenster Puck Moonen en zwemster Inge de Bruijn, tourwinnaar Cadel Evans en tot voor kort wereldrecordhoudster op de marathon Paula Radcliffe.

Rachel Klamer
Ook vanuit de triathlon wist SLT uiteraard een paar grote namen aan de start te krijgen, waaronder dus Rachel Klamer. Andere atleten zijn Georgia Taylor-Brown en Lisa Norden. Zij nemen het onder andere op tegen Emma Pallant en Radka Kahlefeldt. Bij de mannen is Kristian Blummenfelt samen met Henri Schoeman één van de blikvangers. Daarnaast keren Ben Kanute en Josh Amberger terug naar de korte afstand voor deze bijzondere wedstrijd.

Cadel Evans en Puck Moonen
De triatleten gaan het opnemen tegen een selectie all stars en SLT heeft daarvoor een paar grote namen op de startlijst gekregen. Uit het wielrennen haalden ze tourwinnaar Cadel Evans, Jens Voigt en de Nederlandse Puck Moonen. Vanuit het zwemmen heeft Inge De Bruijn haar deelname bevestigd en snelle loopster Paula Radcliffe is ook van de partij. Binnenkort wordt de lijst nog verder uitgebreid.

Futuristische stad van 500 miljard dollar
De seizoensopener van Super League Triathlon is weggelegd voor Neom, een moderne stad waarin Saudi-Arabië 500 miljard dollar investeert. De wedstrijden vinden plaats op 27 en 28 maart, drie weken na de eerste WTS wedstrijd van het nieuwe seizoen in Abu Dhabi. Daar hopen Klamer, Maya Kingma, Marco van der Stel en Jorik van Egdom als Mixed Relay Team hun ticket voor de Olympische Spelen te verzilveren.