,,Het was een leuke middag met een mooie opkomst: ongeveer 45 atleten zijn er langsgekomen om zich een nieuwe wetsuit aan te laten meten”, steekt Matthias Huitema van wal als hij terugblikt op zijn eerste Wetsuit Testdag van dit seizoen, die afgelopen weekend in Amsterdam werd gehouden. ,,Het mooiste was eigenlijk nog dat iedereen heel gespreid over de middag langskwam. Daardoor konden we echt aandacht voor iedereen hebben en veel tijd voor ze nemen.”

Niet alleen Matthias kijkt dan ook tevreden terug. ,,Ook de vertegenwoordigers van alle merken waren heel blij, juist omdat we dus zoveel tijd voor iedereen hadden. Daarnaast was Iris Dijkstra van Smartpaddle aanwezig, waarbij deelnemers een hele analyse van hun zwemtechniek konden laten maken. Ook dat was een succes.”

De eerste Wetsuit Testdag zit er dus op voor AthleteSportsworld, maar er komen er nog genoeg aan. Aankomende zondag wordt er bijvoorbeeld in Hardenberg getest, maar daarna volgen onder andere Weesp (5 maart), Arnhem (6 maart), Zeist (9 maart), Amsterdam (17 maart), de onlangs toegevoegde locatie Rotterdam (21 maart), IJsselmuiden (31 maart), nogmaals Arnhem (13 april) en nogmaals Amsterdam (20 mei).

Leuke extra’s

Daarbij blijft Matthias inzetten op leuke extra’s. In Hardenberg, aankomende zondag dus, geeft bijvoorbeeld topatlete Marije Dankelman een zogenaamde triathlonspecifieke zwemtraining. ,,Dat zijn twee sessies: eentje aan het begin en de ander aan het einde van de Wetsuit Testdag. In spelvorm zal ze deelnemers allerlei oefeningen laten doen. Duurt per sessie een half uurtje en je kunt je heel makkelijk opgeven bij het aanmelden voor de Wetsuit Testdag.” Dankelman geeft tijdens de Wetsuit Testdag in IJsselmuiden nogmaals deze zwemtraining. In Zeist sluiten onder andere Jony Heerink en Joep Staps aan om atleten te voorzien van handige ‘tips en tricks’.

Tips

Een tip voor aankomende deelnemers heeft Matthias zelf overigens ook meteen. ,,Onderschat het aantrekken van een wetsuit niet, vooral niet als je er een stuk of drie, misschien zelfs vier wil passen. Tijdens het aantrekken krijg je het best snel warm en dan wordt het steeds lastiger. Denk dus vooral niet dat je binnen een half uur weer weg bent, maar houd er echt rekening mee dat je al snel anderhalf uur bezig bent. En neem ook genoeg handdoeken mee om jezelf af te drogen.”

Tot slot merkt Matthias dat zijn initiatief waarbij atleten hun oude wetsuit kunnen inruilen, daar geld voor terugkrijgen en zo dus extra korting genieten op hun nieuwe wetsuit, een succes is. ,,Een aantal atleten heeft dit al gedaan en ik krijg er heel veel leuke reacties over. Dat is natuurlijk hartstikke leuk.”

Eerder keken we al met Matthias vooruit op het nieuwe seizoen en een aantal mooie ontwikkelingen voor AthleteSportsWorld.

(Foto: aangeleverd)