Met een totale daling van bijna 200 meter en een paar uitdagende klimmen minder, zou het fietsparcours van Ironman UK in Bolton dit jaar een stuk sneller moeten zijn dan voorheen. Het verdwijnen van maar liefst vijf klimmen – die door Ramsbottom, Helmshore, Hoddlesden, Eccleshill en Blacksnape – zal hoogstwaarschijnlijk in snellere fietstijden resulteren.

Het drie rondes tellende fietsparcours begint met een aanloopstuk van Pennington Flash tot Bolton. Vanaf daar beginnen atleten aan de drie rondes. Voor de kenners: één van de meest memorabele onderdelen van het oude fietsparcours is gelukkig bespaard gebleven; de klim bij Black Dog Pub in Belmont en de Sheephouse Lane op het laatste stuk terug richting Bolton.

,,Zoals altijd stond beleving van de atleten centraal tijdens het plannen van de race voor 2020. We zijn verheugd dat atleten dit jaar meer van de iconische Ironman UK support zullen ervaren, aangezien hun familie en vrienden meerdere keren aan kunnen moedigen”, aldus  Race Director Sam Brawn.

In 2018 werd het fietsparcours van Ironman UK ook al aangepast. Toen echter noodgedwongen, nadat bosbranden roet in het eten gooiden.