Helaas zijn er de afgelopen weken meerdere Nederlandse wedstrijden omgevallen en dus verdwenen van de kalender, maar gelukkig worden ook nieuwe races aangekondigd. Zojuist presenteerde Tri Hard Series bijvoorbeeld haar zesde wedstrijd van het 2022-seizoen: Tri Lelystad. De wedstrijd zal voor het eerst plaatsvinden op 10 juli.

“Lelystad is een jonge stad en wordt niet alleen gekenmerkt door haar gezellige, sfeervolle haven, maar ook door de weidse, omliggende natuur. We vinden het prachtig om deze locatie aan onze wedstrijdkalender toe te voegen”, aldus organisator Jefry Visser in een persbericht. 

Standaard Afstand en Junior Challenge

De wedstrijd zal beschikken over een Standaard Afstand (1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen), een Junior Challenge voor basisschoolkinderen (175 meter zwemmen, 4,25 kilometer fietsen en 1,25 kilometer hardlopen) en een Junior Challenge voor oudere kinderen (250 meter zwemmen, 8,5 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen). “In alle gevallen zwem je in de haven, wordt er door de haven en het omliggende gebied gefietst en vormt de haven opnieuw het decor voor het looponderdeel. Zo kom je meerdere keren langs de replica van het wereldberoemde Batavia-schip, iets dat op zichzelf al een gave ervaring is”, vertelt Visser over het parcours. 

Zesde wedstrijd voor Tri Hard Series na twee roerige seizoenen

Tri Lelystad is naast Almere, Amsterdam, Huizen, Rotterdam en Nijmegen dus al de zesde wedstrijd op het programma van Tri Hard Series. “Na de afgelopen twee roerige seizoenen, waarin we allemaal zijn geraakt door de gevolgen van COVID en de bijbehorende maatregelen, kunnen we niet wachten om dit seizoen af te trappen en samen met onze atleten te genieten van mooie wedstrijden, spannende races en vooral ook veel gezelligheid. Dat we het seizoen dan extra glans kunnen geven met een mooie wedstrijd in Lelystad, is natuurlijk een hartstikke leuke opsteker.”

Een wedstrijd voor ieder niveau

Met Tri Lelystad biedt Tri Hard Series een wedstrijd voor ieder niveau. “Het parcours is overzichtelijk, het zwemmen vindt binnen de beschutting van de haven plaats en bij Tri Hard Series genieten we niet alleen van de snelle, maar net zo veel van de wat minder snelle atleten. We willen dat iedereen een leuke dag heeft, ongeacht niveau en uitslag, en dat iedereen kan terugkijken op een onvergetelijke wedstrijd”, aldus Visser. 

Tri2one Coaching

Volgens Tri Hard Series is samen met hun partner, Tri2one Coaching dat al jaren gevestigd is in Lelystad, maar sinds kort ook een nieuw filiaal in Amsterdam heeft, gekeken naar een mooie locatie in de Flevolandse stad.

De inschrijvingen voor Tri Lelystad zijn per direct geopend. Meer informatie over de wedstrijd vind je hier