Op 20 en 21 augustus 2022 zal alweer de tweede editie van de Collins Cup plaatsvinden in Samorin, Slowakije. Ditmaal zullen niet alleen pro triatleten elkaar het vuur aan de schenen leggen, maar krijgen ook Age Groupers dankzij de Professional Triathletes Organization en Challenge Family – aangewezen als Local Organising Committee (LOC) – de kans om te racen.

Naast de pro’s die in teams – Team USA, Team Europe en Team International – racen om een prijzenpot van maar liefst 1,5 miljoen dollar, zullen nu dus ook amateurs deel kunnen nemen. Zij racen op hetzelfde parcours en leggen in totaal 100 kilometer af, waarvan 2000 meter zwemmen, 80 kilometer fietsen en achttien kilometer lopen. Er is ook een optie om als relay team deel te nemen. Terwijl de pro’s op zaterdag racen, zal het startschot voor de Age Groupers op zondag klinken.

In 2021 vond de Collins Cup plaats tijdens Challenge Family The Championship, maar in 2022 zullen de evenementen helemaal los van elkaar georganiseerd worden. Terwijl de Collins Cup eind augustus plaatsvindt, staat Challenge Family The Championship al voor 22 mei op de kalender. Wel heeft de PTO Challenge Family aangewezen als de organisatie achter zowel de pro als Age Group race.

PTO CEO Sam Renouf geeft aan blij te zijn om voor deze tweede editie opnieuw samen te werken met Challenge Family en het lokale x-bionic sphere, de locatie waar het evenement wordt gehouden. “Onze eerste Collins Cup liet vorig jaar onze geweldige pro triatleten zien aan een publiek van bijna zeven miljoen triathlonfans van over de hele wereld. We zijn blij dat zoveel mensen over de hele wereld de eerste editie van de Collins Cup hebben gekeken. Door in Samorin te blijven, bij x-bionic sphere, kunnen we onze leerpunten gebruiken om een nóg betere broadcast neer te zetten en zo een grotere fanbase op te bouwen.”

Jort Vlam, CEO bij Challenge Family, reageert: “We zijn blij aangewezen te zijn als de LOC voor de tweede editie van de Collins Cup, waarmee we doorbouwen op het succes van de eerste editie. De ‘host venue’ x-bionic sphere is voor Challenge Family een tweede thuis en onze expertise in het leveren van een wereldklasse triathlon op deze locatie is ongeëvenaard.”

“Onze toewijding aan #allabouttheathlete zal ervoor zorgen dat zowel de Age Group als de elite race de best mogelijke ervaring biedt aan alle atleten”, vervolgt Vlam. “Met een aantal positieve veranderingen in het parcours en het format, kijken we erg uit naar de samenwerking met de PTO en x-bionic om triathlon samen naar een wereldwijd publiek te brengen.”