Een NK boksen, NK Gymnastiek, NK Zwemmen en ‘last but not least’ een NK triathlon; allemaal in het weekend van 24 tot en met 26 juni en állemaal in Rotterdam. In 2022 maakt het zogeheten NKnl haar opwachting in Nederland en Tri Rotterdam maakt daar onderdeel van uit.

Het NKnl is een concept waarbij organisatoren van verschillende sporten de handen in elkaar slaan om meer bezoekers, meer media-aandacht en een saamhorigheidsgevoel onder meerdere sporters te creëren. In 2018 vond er een European Championships plaats in Glasgow en Berlijn, waar maar liefst zeven EK’s van verschillende sporten werden gebundeld en precies dat toernooi vormt de inspiratie voor dit NKnl.

Tijdens Tri Rotterdam, dat op 26 juni plaatsvindt, wordt er – net als dit jaar – weer gestreden om de nationale titels OD. Dat betekent dat atleten de strijd met elkaar aangaan over 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. 3athlon verzorgde dit jaar de livestream van deze wedstrijd. Die livestream kan desgewenst teruggekeken worden via deze link, zodat je kunt nagenieten van de titels die Maya Kingma en Jorik van Egdom claimden.