Zowel Noël Sterk als Kyra Brouwer racete vandaag richting een mooie vijfde plaats tijdens het EK Cross Triathlon voor junioren in Bilbao. Bij de mannen werd de race gewonnen door de Italiaanse Riccardo Giuliano terwijl bij de dames die eer naar de Engelse Isla Hedley ging.

Hedley lag na het zwemonderdeel al dertien seconden voor op haar snelste achtervolger. Brouwer daarentegen had het zwaar met dit eerste onderdeel, want de atlete klom als laatste aan wal en lag op dit moment ruim drie minuten achter. Tijdens het fietsen en lopen werkte Brouwer veel van haar achterstand weg. Hedley zag tijdens het fietsen juist de Franse Solene Marnoni aan zich voorbij komen, maar kwam tijdens het lopen weer terug en wist uiteindelijk alsnog de winst op te strijken. Brouwers baande zich langzaam, maar zeker vanaf haar zevende plaats na het zwemmen terug naar een mooie vijfde plek. Voorin de race deelde Hedley het podium met Marnoni, die tweede werd (+1:35), en de Portugese Luisa Miranda, die de derde plek binnensleepte (+7:10).

Sterk lag na het eerste onderdeel perfect voorin de race, want de atleet mocht al als tweede richting zijn fiets. Alleen de Zweedse Oscal Lilja lag op dit moment nog net een handjevol seconden voor hem. Op de fiets bleef Sterk deze positie voorin de race vasthouden en zo noteerde hij dan ook de tweede snelste fietstijd van de dag. Met het lopen moest Sterk een aantal atleten aan zich voorbij laten gaan en zo nam hij genoegen met een vijfde plek. De wedstrijd werd gewonnen door Giuliano, die vooral op de fiets zijn aanval inzette. De tweede plaats ging naar Lilja (+1:02) en de Italiaanse Niccolo Sancisi ging er met het brons vandoor (+1:30).