Terwijl het NTB-congres afgelopen jaar – na alle ontstane commotie rondom de misstanden op het NTC en bij de NTB – werd afgeblazen, een paar maanden vooruit werd geschoven én digitaal werd, kiest de NTB er ook dit jaar voor om het jaarlijkse congres uit te stellen. “In eerdere berichtgeving hebben wij zaterdag 19 november als congresdatum gecommuniceerd. Deze datum komt te vervallen; het NTB-congres vindt plaats op zaterdag 11 maart 2023.”

Volgens de NTB komt het congres volgend jaar in het teken van ‘verbinding’ te staan. “We willen onze leden – bestuurders, organisatoren, trainers, atleten en officials – weer in contact brengen met elkaar om ideeën te bespreken en afspraken te maken over ieders verwachtingen. Om uiteindelijk met alle belanghebbenden onze sport nóg mooier en beter te maken en terug te gaan naar het niveau waar we in 2019 stonden.”

De NTB laat weten tijdens het congres terug te kijken op het afgelopen jaar, maar vooral weer vooruit te kijken. Een volledig programma volgt in december. De nieuwe voorzitter en de Algemeen Directeur – die er nog niet is – zullen zich presenteren door middel van een ‘tafelinterview’.