Het is ieder jaar weer een spannend moment: tijdens het NTB-congres worden dan de sportman, sportvrouw, het talent en de Age Grouper van het jaar gekozen. Dit jaar zal dat gebeuren op 16 november.

Bij de mannen zijn in ieder geval Daan de Groot, Jorik van Egdom, Jetze Plat en Marco van der Stel genomineerd. Bij de vrouwen maken Maya Kingma, Els Visser, Yvonne van Vlerken en Rachel Klamer kans op de eervolle titel.

Luna de Bruin, Jesse Cuijpers, Willemijn Fuite, Niels van Lanen en Silke de Wolde dingen mee om de titel ‘Talent van het Jaar’. De strijd om de titel Age Grouper van het jaar gaat tussen Machiel Ittmann, Marijke Zeekant en Sione Jongstra. Tot en met 8 november kunnen NTB-leden een stem op hun voorkeur uitbrengen. De stemming van deze NTB-leden telt voor vijftig procent mee, terwijl de overige 50 procent wordt bepaald door de technische staf van de bond.

Vorig jaar werden Jetze Plat en Rachel Klamer sportman en sportvrouw van het jaar. Barbara de Koning werd toen talent van het jaar, Tessa Kortekaas Age Grouper van het jaar.