Nadat ze recentelijk de World Triathlon Cup Valencia en World Triathlon Cup Karlovy Vary won, heeft Gwen Jorgensen nu ook de World Triathlon Cup Tongyeong in Zuid-Korea gewonnen. De Amerikaanse voormalige Olympisch Kampioene laat daarmee zien in supervorm te verkeren en serieuze aanspraak te doen op een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Die Olympische Spelen hangen als een soort rode doek voor een stier voor de ogen van Jorgensen. Een paar dagen terug nog liet ze zelfs weten haar wedstrijdschema enigszins aan te passen om op die manier in staat te zijn tot betere resultaten. Dat betaalt zich meteen uit, want bij de World Triathlon Cup Tongyeong won ze de race over de Sprint Afstand in een tijd van 58:16. De Japanse Yuko Takahashi werd tweede in 58:20 en Tsjechische Tereza Zimovjanova werd derde in 58:23. De Belgische Claire Michel miste net het podium en werd vierde in 58:40.

Bij de mannen stond er in Zuid-Korea een volledig Europees podium klaar. De Duitser Tim Hellwig won de race in 50:25 en bleef daarmee onder andere de Portugees Ricardo Batista (50:29) en Brit Samuel Dickinson (50:33) voor.