Afgelopen weekend stonden Omar en Milan Brons aan de start van Ironman 70.3 Marbella. Milan Brons werd dertiende, terwijl Omar Brons een slechte dag beleefde en twintigste werd bij de pro mannen. Dat het de eerste Europese race van het seizoen was werd snel duidelijk: de concurrentie was niet te houden: ,,Het is echt losgegaan!”

Milan Brons was onder de indruk van het fietsparcours: ,,Het was heftig, echt een slopend fietsparcours. Alleen de eerste en de laatste vijf kilometer waren vlak.” Fietsen is normaal gesproken wel zijn ding, maar in Marbella ging het anders: ,,Het zwemmen en het fietsen was wat minder, voornamelijk het fietsen. Ik had geen power en werd door Jan en alleman voorbij gereden. Op een gegeven moment kreeg ik gelukkig wel weer wat meer power waardoor het wat beter ging.”

(tekst gaat verder onder de foto)

De pro mannen starten de race. (Foto: Instagram Omar Brons)

Van tevoren was voor Milan Brons het lopen een kritiek punt. In voorgaande races kreeg hij last van maagproblemen, waardoor resultaten voor hem tegenvielen. ,,Het lopen ging dit keer eigenlijk best wel oké, hoewel de tijd me achteraf nog best tegenviel. Ik heb niet of nauwelijks problemen gehad, al merk je wel dat je gesloopt bent door het zware fietsparcours. Toch was het lopen het lichtpuntje van de dag.”

Broer Omar Brons beleefde een minder goede race, van tevoren was hij al niet enthousiast over het vele klimmen in het parcours en na de race was hij er niet enthousiaster op. ,,Het ging superslecht, helemaal bij de tweede helft van het lopen had ik alleen maar kramp. Op dit moment heb ik daar nog niet echt een verklaring voor, behalve dat ik bij dit soort wedstrijden (veel hoogtemeters, red.) niets te zoeken heb.” Toch wist Omar Brons aan de start van het fietsen Alistair Brownlee, de uiteindelijke nummer twee, nog in te halen. ,,Na drie kilometer fietsen stond Brownlee aan de kant met zijn fiets te kloten, maar voor het einde van de eerste klim kwam hij me weer voorbij alsof ik stil stond, met Milan in zijn wiel.”