Dat Ironman Cozumel een razendsnelle race is – voornamelijk door het zwemonderdeel, waarbij atleten 3.8 kilometer met de sterke stroom mee zwemmen – bleek gisteren al wel toen Kristian Blummenfelt een tijd van 7:21:12 noteerde en daarmee goed was voor de snelste IM ooit. Ook bij de vrouwenrace ging het hard, waar Sara Svensk de overwinning claimde na 8:22:41 uur.

Na het zwemmen mocht Svensk wel in de achtervolging, want de Zweedse kwam met een achterstand van bijna vier minuten uit het water op Carrie Lester, die met een zwemtijd van 43:12 minuut als eerste richting T1 mocht. Daarachter kwamen nog vijf andere vrouwen, voordat Svensk ook aan haar 180 kilometer fietsen mocht beginnen.

Op de fiets reed Svensk al snel naar voren qua posities, maar toen ze eenmaal derde lag, lukte het haar niet om het gat naar voren te dichten. Lester en ook Dede Griesbauer hadden elkaar gevonden en gingen samen aan de leiding, na 100 kilometer zelfs meer dan vier minuten voor Svensk. Uiteindelijk reed Griesbauer nog weg bij Lester, om zo als eerste richting de marathon te gaan. Lester volgde 2:22 minuut later als tweede en Svensk begon met 5:05 minuut achterstand aan haar run.

Lang duurde het toen niet meer voor Svensk haar achterstand had goed gemaakt want na 15 kilometer nam ze de leiding in de wedstrijd over en vanaf dat moment zag ze haar voorsprong ook alleen maar groeien. Na 8:22:41 uur won ze de race, 8:30 minuut voor de Spaanse Gurutze Frades Larralde. Lester, die in de slotfase haar tweede plek verloor, werd derde, 13:59 minuut achter de winnares.