Para Triathlon maakt ook in 2028 onderdeel uit van de Paralympische Spelen, die dat jaar in Los Angeles worden gehouden. Dat heeft World Triathlon bevestigd. Daarmee is Para Triathlon één van de 22 sporten die zal worden beoefend tijdens de Paralympic Games.

“We zijn zeer verheugd met dit nieuws”, aldus World Triathlon President Marisol Casado. “We zijn dit project in 2008 gestart, hebben sindsdien vele prachtige beloningen gehad en dit is daar een prachtige voorzetting van. Gezien de beperkingen van het Paralympisch programma, is het een geweldige prestatie voor World Triathlon dat Para Triathlon haar status binnen dat programma houdt. Onze para atleten verdienen dat.”

In totaal deden 33 sporten een aanvraag om onderdeel uit te mogen maken van de Paralympische Spelen 2028. 22 sporten zijn toegelaten. Naast triathlon zijn dat badminton, boccia, voetbal, goalball, judo, kanoën, paardrijden, tafeltennis, tennis, schermen, basketbal, rugby, boogschieten, atletiek, gewichtheffen, volleybal, zwemmen, roeien, schieten, taekwondo en fietsen.