Terwijl het veldrijden onder triatleten steeds populairder wordt.- niet alleen om te kijken, maar ieder jaar pakken ook steeds meer triatleten de gravelbike om zelf extra variatie in de wintertrainingen te brengen én sterker uit de koude maanden te komen – loopt de spanning al behoorlijk op richting aankomend weekend, wanneer het WK Veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide plaatsvindt.

Triatleten volgen het veldrijden dit seizoen sowieso al extra, onder andere omdat voormalig triatlete/duatlete Shirin van Anrooij zo grandioos presteert. Iemand die ook geweldig rijdt en aankomende zaterdag wordt gezien als één van de grootste favorieten voor de overwinning, is de uit de Dominicaanse Republiek afkomstige maar voor Nederland uitkomende Ceylin del Carmen Alvarado, op haar Canyon rijdend voor de Alpecin-Deceuninck ploeg. Canyon maakte een prachtige video met haar, in aanloop naar het WK. Del Carmen Alvarado won eerder al het WK in 2019-2020, evenals de Europese titel bij de beloften.

“Ik heb het geluk dat mijn familie altijd bij mijn races is. Dat is ieder weekend weer een heel speciaal moment. Ik startte, als klein meisje, op de weg. Mijn vader vroeg zich af wat we in de wintermaanden konden blijven doen om sterk te worden en uiteindelijk kwamen we op de cyclo-cross. We vonden het direct leuk.”