Het allitereert alsof je een Suske & Wiske stripboek voor je hebt liggen, maar het maakt de ernst van de situatie er logischerwijs niet minder ernstig om: de politie is in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp op zoek naar een op Facebook uitgeroepen ‘rammende renner’. Deze hardloper wordt ervan verdacht twee mensen uit het niets te hebben geslagen, waarbij de slachtoffers flinke verwondingen opliepen.

Eerst sloeg de hardloper een vrouw – vorige week maandag – die op haar scooter reed. Helemaal uit het niets zou de loper haar met gebalde vuist in het gezicht hebben geslagen, waarop zij in het ziekenhuis terecht kwam en daar meerdere hechtingen aan haar hoofd nodig had, zo meldt Omroep West. Twee dagen later werd ook een 13-jarige jongen van zijn fiets geslagen. Eerst riep de hardloper nog keihard ‘corona’ en daarna haalde hij uit naar het oog van de nietsvermoedende jongen.

Inmiddels is de politie hard op zoek naar getuigen en daarbij wordt aangegeven dat de hardloper een man van tussen de 50 en 60 jaar oud is. Eerder deze week hadden we al een even bizar verhaal, waarbij een Belgische loper uit het niets een hondje doodstak.