In het prachtige Venetië heeft Pleuni Hooijman vandaag een uitstekende prestatie neergezet. In een keurige tijd van 10:06:37 kwam ze als derde vrouw over de finish van Challenge Venice. Er was ook een hoofdrol voor Rahel Bellinga die het podium net niet haalde, maar wel vijfde werd in een tijd van 10:17:56.

De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaanse Lisa Roberts. Zij was fors sneller en finishte na 9:18:58. Jenny Nae uit Zweden werd tweede (9:39:10) en Hooijman dus derde. ,,Daar ben ik erg blij mee. Het is mijn eerste podium. De startplek was sowieso fantastisch en het was leuk om zeven rondjes te fietsen. Zo was het net een soort van criterium”, was Hooijman na afloop lovend over het parcours. ,,Door de vele bochten was het fietsparcours ook ontzettend technisch.”

(tekst gaat onder foto verder)

Pleuni Hooijman is zeer content met haar derde plaats. (Foto: André Kwakernaat)

Hooijman begon zelfs als eerste aan het looponderdeel. ,,Maar ik werd helaas snel ingehaald door de uiteindelijke winnares. Het loopparcours was echt intens: een soort doolhof in een verlaten, broeierig park”, was ze iets minder enthousiast over de entourage rondom het slotonderdeel. ,,Mijn doorzettingsvermogen is echt op de proef gesteld.”

Na afloop natuurlijk alleen maar tevredenheid bij Hooijman. ,,Nu ga ik slapen, pizza eten en de gewonnen fles bier van drie liter ‘weg tetteren’.

Kovacic wint overtuigend

Bij de mannen ging de winst naar de Jaroslav Kovacic (8:06:45). Daarachter kwam Cameron Wurf binnen in een tijd van 8:15:12 en het brons was voor Dylan McNeice (8:23:19).

Kovacic (rechts) wint Challenge Venice. (Foto: aangeleverd)