In de recordrace van Anne Haug – zij won niet alleen Ironman Kopenhagen maar brak ook drie race records en toonde zich één van de snelste vrouwen ooit – is Pleuni Hooijman zojuist op een mooie 7e plaats geëindigd. De Nederlandse kwam na 9:21:44 over de streep en werd helaas nog wel in het zicht van de haven ingehaald waardoor ze een plaatsje in de ranglijst zakte.

Hooijman liet tijdens het zwemmen meteen zien dat ze – zoals ze een aantal weken geleden al aangaf te hopen – stappen heeft gemaakt in het water: in een voor haar doen meer dan prima tijd (59:58 minuut, red.) kwam ze als achtste terug uit het water. Het gat op de koploopsters bedroeg hier al bijna negen minuten, maar Hooijman lag wel in de voeten van niemand minder dan Angela Naeth.

Zoals wel vaker het geval voor Hooijman, begon haar race eigenlijk pas echt toen ze op de fiets kon stappen. Tijdens het fietsen verloor ze dan wel behoorlijk wat tijd op de snelste atletes, maar tegelijkertijd maakte ze een aantal posities goed en zette ze ook een meer dan prima fietstijd neer: na 4:50:54 op de fiets kwam ze terug in de tweede wisselzone en op dat moment lag Hooijman zesde.

Tijdens het lopen hield ze die plaats vrijwel de volledige afstand vast. Het was echter de Tsjechische Simona Krivankova die in het zicht van de haven roet in het eten gooide: met nog ongeveer twee kilometer te gaan passeerde ze Hooijman en liep ze ook meteen bij haar weg. Een knappe prestatie, want de Tsjechische begon met meer dan een kwartier achterstand op Hooijman aan de afsluitende marathon. Hooijman finishte na een looptijd van 3:26:10 als zevende in een eindtijd van 9:21:44.