Over drie weken gaat het in het Spaanse Pontevedra los met het ITU Multisport World Championships: op basis van het aantal inschrijvingen valt nu al te zeggen dat het het grootste ITU Multisport event ooit wordt. Er zijn nu al meer dan vierduizend atleten geregistreerd.

Tussen 27 april en 4 mei doen deze atleten mee aan onder andere het WK Duathlon, WK Cross Triathlon, WK Aquathlon, WK Aquabike en WK Long Distance. Van de vierduizend deelnemende atleten komen er zo’n 800 uit Spanje. Opvallend hoog is ook het percentage vrouwen dat meedoet aan het WK Multisports: maar liefst 33 procent van alle deelnemers is vrouw. ,,Terwijl dit percentage normaal rond de 25 procent schommelt”, aldus de organisatie.

Het WK Multisports werd vorig jaar in het Deense Fyn georganiseerd, maar er zijn nu al 1047 atleten meer dan toen ingeschreven. In 2017 werd het event in Penticton (Canada) gehouden en ook daar stonden ruim 700 minder atleten aan de start.

In Pontevedra staan dus 800 Spanjaarden aan de start. Opvallend is dat er nog meer Britten verschijnen: ruim 900 atleten met de Britse nationaliteit zullen starten. Amerika is met 751 atleten ook goed vertegenwoordigd, gevolgd door 200 Portugezen, 161 Brazilianen en 150 Australiƫrs. In totaal zullen er atleten uit 54 verschillende landen meedoen.

Meeste deelnemers starten aan de duathlon (1280) en de Long Distance (900). Mooie cijfers in ieder geval, zeker in de wetenschap dat het WK Multisport in 2020 in Almere wordt gehouden.