Nog ruim twee weken en dan zullen Kristian Blummenfelt, Alistair Brownlee, Nicola Spirig en Kat Matthews geschiedenis proberen te schrijven door voor het eerst een Long Distance te volbrengen in minder dan zeven (mannen) of acht uur (vrouwen). Deze legendarische poging, die afhankelijk van het weer op 5 of 6 juni plaatsvindt, wordt uitgezonden via een livestream. Eerder deze week werd bekendgemaakt wie het commentaar van deze livestream zullen voorzien. Een mooi lijstje van zeven namen.

Eén van de mensen die de acht uur lange livestream vol zal praten, is Will McCloy. De Australiër zal voor veel triathlonfans een bekende stem hebben, want hij is dé stem achter Super League Triathlon. Terwijl SLT-races nauwelijks langer dan anderhalf uur duren en dus in rap tempo aan de kijker voorbij vliegen, is deze urenlange Long Distance voor hem misschien nog wat onwennig.

Dankzij het commentaar van de Amerikaanse Craig Hummer zal ons geen enkel detail van de ontwikkeling van beide races ontgaan. Hummer werd voor zijn verslaggeving al eens genomineerd voor een Emmy Award en deed – onder andere – verslag van de Tour de France en de Olympische Spelen.

Als tweevoudig Ironman Wereldkampioen en het brein achter de Super League Triathlon, ademt Chris McCormack triathlon. Daarnaast speelde hij een grote rol in het tot stand komen van de Sub7 en Sub8 poging.

Pro triatleet Vicky Holland debuteerde vorig jaar tijdens de Collins Cup als commentator. Daarnaast gaf ze recent nog commentaar bij de PTO Pro Am Los Angeles livestream.

Vanuit de fietswereld zal Robbie McEwen – drievoudig groene trui winnaar in de Tour de France – verslag doen tijdens het fietsonderdeel.

Tot slot mogen technisch ondernemer Dan Eisenhardt en statistiek fanaat Graeme Acheson opnieuw aanschuiven bij de livestream van een triathlonevenement. Eerder dit jaar deelden zij al eens hun interessante bevindingen tijdens de Arena Games.