De Australische Lotto-Soudal wielerprof Adam Hansen wil zich in 2021 toeleggen op triathlon, eventueel nog een jaar in combinatie met wielrennen, om zich nadien helemaal op ‘onze sport’ te richten. Dat kondigde de 39-jarige Australiër aan in een interview met Cyclingnews. Hansen liet overigens al in 2019 zien dat hij aanleg heeft voor triathlon: tijdens Ironman Florida zette hij toen de vierde fietstijd neer en finishte hij in 9:05:54 uur. Daarnaast heeft hij in ieder geval de juiste schoenen.

,,Ik ga van sport veranderen”, vertelde Hansen in de podcast van Cyclingnews. ,,Ik ga mij volgend jaar toeleggen op Ironman. Ik heb er vorig jaar één gedaan en wilde er altijd meer doen na het wielrennen. Ik heb dit altijd al willen doen, maar ik heb zo genoten van het wielrennen dat ik dat ook bleef doen.”

Einde contract bij Lotto-Soudal

Het wielercontract van Hansen loopt eind dit seizoen af en eerder kreeg hij al te horen dat de Belgische World Tour ploeg niet aan verlengen denkt. Hoogstwaarschijnlijk betekent de overstap naar de triathlonsport dan ook het einde van zijn wielercarrière. ,,Nu ik ouder word, weet ik dat ik geen jaren meer heb om de switch te maken. Ik hoop dat ik nog een ploeg vind die toelaat dat ik nog een jaar wielrennen combineer met triatlon, maar als ik geen ploeg vind, gaat het honderd procent draaien om Ironman”, aldus Hansen.

Eerder maakte de eveneens profrenner Geraint Thomas ook al bekend ooit de overstap naar de triathlonsport te willen maken.