De nieuwe app Credo Tri – beschikbaar voor zowel Android als iOS – is een motiverende trainingsapp met als doel triatleten te verbinden. Een behoorlijk aantal professionele triatleten deelt al inspirerende content via het platform en organiseert virtuele bijeenkomsten. Niet alleen is de app leuk voor content en inspiratie, want dankzij de vele aanbiedingen en kortingscodes die Credo Tri beschikbaar stelt, is het ook nog eens leuk voor je portemonnee.

Althans, er hangt wel een prijskaartje aan de mogelijkheid om alle functies te gebruiken. Voor 7,99 dollar per maand of 74,99 dollar per jaar kunnen atleten volop gebruik maken van het platform. Een deel van deze opbrengsten komt ten goede aan de Challenged Athletes Foundation, die para atleten steunen door hen te voorzien van speciale ‘adaptive’ sport benodigdheden.

“Als betaald gebruiker heeft een triatleet de kans om met Credo Triatleten mee te fietsen tijdens een maandelijkse Zwift of Rouvy trainingsrit of aan te sluiten bij een Q&A. Gebruikers kunnen ook een vraag stellen aan hun favoriete prof atleet of contact leggen met een andere gebruiker van de app”, aldus de ontwikkelaars in een persbericht.

Er is al een indrukwekkend lijstje aan proftriatleten aangesloten bij de app. Zo zijn onder andere de Engelse broers Alistair en Jonathan Brownlee actief, de eveneens Engelse Tim Don, de Amerikaanse Meredith Kessler en de Australische Craig Alexander. Niet alleen bekende profs hebben zich al geregistreerd, ook de inmiddels welbekende Chris Nikic vind je terug in de Credo Tri app.

Daarnaast delen prof triatleten Ben Kanute en Ellie Salthouse – laatstgenoemde won recent de Husky Australian Championship – dagelijks tips én biedt Ironman legende Mark Allen de zogenaamde ‘The Kona Key & The 70.3 Vault’ serie aan. In de toekomst zullen hier ongetwijfeld nog andere rubrieken en series bij komen.

“De triathlonindustrie is drie miljard dollar waard en we geloven dat er een grote kans ligt in het verbinden van de pro en Age Group triatleten, zodat ze hun passie kunnen delen én dat de triathlonsport – de sport waar ze zo van houden – nog meer kan groeien”, aldus Heath Eskalyo, medeoprichter en CEO van Credo Tri.