,,Na twee jaar NK Duathlon doet de Pyramideduathlon qua status misschien een stapje terug, maar alles is een bewuste keuze om de oorspronkelijke droom waar te maken: een Cross Triathlon.” Het concept achter de Pyramideduathlon verandert, zo blijkt uit een bericht van de organisatie. ,,De wedstrijddag zal bestaan uit drie series: een Cross Triathlon, Cross Duathlon en een trailrun.”

Die combinatie vormt volgens de organisatie het zogenaamde ‘Pyramide off-road Festival’. Die plannen waren er naar eigen zeggen al langer. ,,Deze wedstrijd markeert een mooie overgang van het duathlon- naar het triathlonseizoen en is één van de eerste wedstrijden in buitenwater.”

Op 9 mei 2020 is het zover en gaat het eerste Pyramide off-road Festival van start. De Cross Triathlon bestaat uit 1.2 kilometer zwemmen, 28 kilometer mountainbiken en 9 kilometer hardlopen. Bij de Cross Duathlon mogen atleten 6 kilometer hardlopen, 22 kilometer mountainbiken en 3 kilometer hardlopen. De trailrun is een route van 19 kilometer.