Tussen een veld van maar liefst 31 dames heeft de Nederlandse Quinty Schoens zojuist laten zien zich prima te kunnen meten met haar Europese concurrentes: tijdens de Dnipro ETU Sprint Triathlon European Cup in Oekraïne pakte ze namelijk een meer dan verdienstelijke achtste plaats.

De wedstrijd begon al direct goed voor Schoens, want de 750 meter zwemmen werkte zij als snelste af: na 10:23 minuut kwam zij als eerste uit het water, overigens wel op de voet gevolgd door meerdere dames. Heel verwonderlijk was het dan ook niet dat er op de fiets al snel een grote groep ontstond en dat het niemand lukte om zich tijdens de twintig kilometer echt los te fietsen.

Tijdens het lopen bleek de Duitse Lisa Tertsch – de uiteindelijke winnares van de wedstrijd – ongenaakbaar: niemand kon tippen aan haar looptijd van 17:09 minuut. Tertsch pakte daarmee de overwinning in een eindtijd van 58:02. Zij bleef haar landgenote Marlene Gomez-Islinger een behoorlijk stukje voor: zij pakte het zilver in een tijd van 58:26. De Franse Lea Coninx legde na 58:37 beslag op het brons.

Schoens had uiteindelijk 18:43 minuut nodig voor haar vijf kilometer en verloor daarmee dus het zicht op een podiumplaats. Wel pakte ze een mooie achtste plaats in een tijd van 59:35.