Dat ze aan de voorwaarden om mee te doen voldoen is wel duidelijk, want niet alleen zijn ze meer dan zes maanden samen, ze gaven elkaar ook al ‘twee keer’ het ja-woord, waaronder begin van dit jaar in Zuid-Afrika. Rachel Klamer en de Zuid-Afrikaan Richard Murray zullen op 6 maart deelnemen aan de eerste editie van de Couples Championship. Voor een prijzenpot van maar liefst 100.000 dollar zullen veel bekende triathlonstellen richting Florida trekken.

Klamer en Murray kunnen op flinke concurrentie rekenen, want er staan in totaal veertien koppels aan de start, en het zijn zeker niet de minste namen. Zo nemen de Franse Vincent Luis en de Amerikaanse Taylor Spivey deel, de Amerikaanse Justin Metzler en de Zuid-Afrikaanse Jeanni Metzler, de Canadese Paula Findlay en de Amerikaanse Eric Lagerstrom, de Amerikaanse Timothy O’Donnell en de Australische Mirinda Carfrae, de Australische Aaron Royle en de Engelse Non Stanford, de Amerikaanse Sam Long en de eveneens Amerikaanse Lara Gruden én de Engelse Emma Pallant samen met de Zuid-Afrikaanse Jaryd Browne. Ashleigh Gentle maakte gisteren dan wel bekend de overstap richting de Middle Distance te maken, ze zal tijdens de Couples Championship nog één keer alles geven op deze korte afstand, samen met de Australische Josh Amberger.

Murray en Klamer hebben in ieder geval één ding in hun voordeel: de afstanden zijn kort. Daarmee zullen een aantal van hun Long Distance concurrenten het lastig krijgen. De koppels zullen allemaal 400 meter zwemmen, zestien kilometer fietsen en vijf kilometer lopen. Die afstand leggen ze overigens twee keer af.