De plannen zijn gemaakt, de spreekwoordelijke messen geslepen; we zijn klaar voor aanstaande zaterdag, 22 januari. Overigens valt het slijpen van de messen best mee hoor, want de groepsrit die we dan in samenwerking met TrueKinetix organiseren, wordt er vooral eentje van de gezelligheid. Je kunt gratis meedoen; hieronder alle details!

Start: zaterdag 22 januari, 9:30 uur

Afstand: 101 kilometer

Route: Figure 8, Watopia

Routedetails: Figure 8 is een afwisselende ronde van 29.8 kilometer. Door de twee korte beklimmingen (2.5 kilometer á 1.8 procent en 0.9 kilometer á 5.0 procent, red.) kom je per ronde op een totaal aantal hoogtemeters van 234. We rijden de ronde ongeveer 3.5 keer om op 101 kilometer uit te komen.

Tempo: Het is een easy duurrit. De groepsleider zal met een gemiddelde wattage van tussen de 2.0 en 2.5 watt per kilo rijden. Natuurlijk staat het je vrij om zelf harder of zachter te rijden en mag er ook gesprint worden op de top van de heuvels of bij de tussensprints.

Tijdsduur: De rit zal rond de drie uur duren.

Zo doe je mee: voeg in Zwift (via de Companion app) Tim Moria toe. Tim maakt aankomende vrijdagavond een evenement aan en zal je dan vanzelf uitnodigen. Zorg dat je die uitnodiging accepteert en vervolgens kun je zaterdag automatisch joinen. Heb jij Tim eerder al eens toegevoegd op Zwift? Stuur hem dan even een berichtje, zodat hij je alsnog kan uitnodigen.

Moet je de hele rit meerijden? Dat is natuurlijk het gezelligst, maar hoeft absoluut niet. Je bepaalt zelf hoeveel kilometer je aanhaakt. Wel is het verstandig om zo snel mogelijk te joinen, want vaak laat Zwift het niet meer toe dat je na een half uur nog aansluit bij een event.

Tijdens de rit kun je de chatfunctie gebruiken om met ons – en elkaar – te communiceren.

Tot dan!