Rachel Klamer behaalde zojuist een prachtige tweede plaats tijdens de semi-finals van de Super League Triathlon in Malta. Daarmee kwalificeert zij zich direct voor de finale van morgen. In de laatste meters toonde de Amerikaanse Katie Zaferes zich de sterkste en zo pakte zij de titel in 24:22 minuut, op steenworp afstand van Klamer. De derde plaats ging naar de Engelse Sophie Coldwell (+0:07). De wedstrijd deze zaterdagmiddag ging over tweemaal 300 meter zwemmen, vier kilometer fietsen en 1600 meter lopen.

Van het ziek zijn eerder deze week en een kraakbeenontsteking van haar ribben leek Klamer vandaag tijdens de kwalificatieronde voor de Super League Triathlon, geen last meer te hebben. In de eerste 300 meter zwemmen hield Klamer goed de aansluiting met de Engelse Sophie Coldwell, de Amerikaanse Katie Zaferes, de Amerikaanse Taylor Spivey en de Italiaanse Ilaria Zane. Deze vijf topatleten werkten vervolgens goed samen op de fiets, waarna Klamer met dank aan een snelle wissel als eerste het loopparcours bestormde.

(tekst gaat verder onder foto)

Klamer op kop met Zaferes. (Foto: 3athlon.nl)

Deze koppositie hield zij overtuigend vast tot aan het tweede zwemonderdeel. Daar ontstond een gaatje op de achtervolging door Klamer en Zaferes, die gelijktijdig hun fiets weer opsprongen. Lang duurde het niet voor de drie achtervolgende dames – nog altijd dezelfde als uit het oorspronkelijke groepje van vijf – om zich weer bij de kop te voegen.

Wederom wisselde Klamer ontzettend snel en zo begon zij aan de leiding aan de afsluitende 1600 meter lopen. Zaferes zat haar meteen op de hielen en zo werd het een spannende battle tussen deze twee. In de laatste meters heuvel op liet Zaferes zien vandaag de sterkste te zijn. Zo pakte de Amerikaanse de titel, Klamer een geweldige tweede plaats en Coldwell een derde plek. De vierde en vijfde plaats waren voor Spivey en Zane.

Group A gewonnen door Cassandre Beaugrand 
Eerder werd al een eerste halve finale geracet. Deze werd gewonnen door de Franse Cassandre Beaugrand. De Japanse Yuko Takahashi finishte als tweede en met de Franse Leonie Periault was het podium compleet. De vierde en vijfde plaats gingen respectievelijk naar de Amerikaanse Summer Rappaport en de Australische Felicity Sheedy-Ryan.

Behalve deze top vijf, die zich direct kwalificeerden, mogen ook de volgende twee tijdsnelsten zondag starten in de finale: de Italiaanse Beatrice Mallozi en de eveneens Italiaanse Angelica Olmo.