De komende tijd plaatsen we af en toe een gezond recept, gemaakt door Jaime Frias Amadori. Jaime is fanatiek triatleet, marathonloper en voedingsdeskundige. Bij Frias Food Coaching werkt hij met ambitieuze sporters die met hun voeding de extra stap willen zetten en hun sportprestatie willen boosten. Zo werkt hij met een aantal triatleten met een proflicentie, maar ook met recreatieve sporters die wat handvatten willen voor een gezonder eetpatroon dat aansluit bij de sportieve ambities. Neem hier een kijkje op zijn website.

Beschrijving:

Parelcouscous, en dan wel de volkoren variant, valt onder de koolhydraten en zorgt voor snelle beschikbare energie voor je volgende training. Parelcouscous lijkt qua textuur op pasta, maar het wordt couscous genoemd vanwege de ronde vorm. De volkoren variant is voedzamer dan zijn witte variant en geeft je veel meer vitaminen en mineralen.

Dit gerecht bevat complexe koolhydraten, die langzaam worden afgebroken waardoor je langer vol zit. De snijbonen geven bite, en de feta zorgt voor die hartige smaak waar je naar verlangt als je 4 uur op de fiets hebt gezeten en alleen maar zoete voeding hebt genuttigd. Wist je dat in feta eiwitten zitten en relatief minder calorieën dan in gewone kaas? Dit gerecht is zo lekker vanwege de ras el hanout, een turks kruidenmengsel dat je in de meeste Turkse winkels wel kan kopen, en ook in de grotere supermarkten.

Ingrediënten (2 personen)

-2 x 75g volkoren parelcouscous

-2 rode ui

-2 tenen knoflook

-500g snijbonen

-12 zongedroogde tomaten (ekoplaza)

-2 el ras el hanout (Turkse winkel of zelf gemaakt)

-100g feta

-Olijfolie

-Zout en peper naar smaak

De bereidingswijze

  1. Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking (+/- 7 minuten).
  2. Hak de knoflook en rode ui fijn. Snijd de snijbonen in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaten in langwerpige partjes.
  3. Verhit olijfolie in een pan en bak de rode ui glazig op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten.
  4. Doe de snijbonen, samen met de ras el hanout en de tomaten, door het ui en mengsel en voeg een klein scheutje water toe. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  5. Roer ten slotte de parelcouscous erdoorheen en laat 10 minuten staan zodat de smaak erin kan trekken. Breng nog op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de parelcouscous in een diep bord, brokkel de feta eroverheen en maak af met een sprenkeltje olijfolie.