“Ik wist niet wat ik van mijn lichaam kon verwachten na een lange rustperiode en een rustige opbouw, maar het lijkt erop dat de batterij genoeg is opgeladen voor twee uur vol gas.” Long Distance triatleet Tessa Kortekaas daagt zichzelf met haar deelname aan de 4 Stage Mountain Bike Race op Lanzarote flink uit. De eerste twee dagen van deze vierdaagse race zijn al achter de rug, en Kortekaas wist in beide races op een derde plek te finishen.

De eerste race ging over een afstand van 42 kilometer. Deze etappe werd gewonnen door de Noorse Ann-Dorthe Lisbygd in een tijd van 1:41:58 uur. De tweede plek ging toen naar de Zwitserse Irina Luetzelschwab, die 1:46:32 klokte. 5:44 minuut achter de eerste dame finishte Kortekaas dus als derde.

Zondag stonden de volgende 60 kilometer op het programma. Kortekaas wist wederom naar een derde plek toe te rijden (2:29:21 uur). Het podium was daarmee onveranderd, want ook op de eerste en tweede plaats kwamen respectievelijk Lisbygd (2:22:43 uur) en Luetzelschwab (+6:37) te staan.

Vandaag en morgen zal Kortekaas nog eens 21 en 81 kilometer in het zadel doorbrengen.

I don’t know what to expect from my body after having taken a big break and building slowly, but it seems like the battery is full enough for 2 hours full gas!