De Amerikaanse Taylor Knibb zette haar naam goed op de kaart in 2021. Niet alleen pakte ze Olympisch zilver met de Team Relay in Tokyo, ze won ook WTCS Yokohama en de WTCS finals in Edmonton, en alsof ze al niet genoeg succes beleefde op de korte afstand, besloot ze zich aan een halve triathlon te wagen. Dat deed ze zonder tijdritfiets en al stond ze daardoor bij aanvang al 1-0 achter, wist ze toch twee keer podium te pakken; waaronder een derde plek op het WK Ironman 70.3. We kunnen in de toekomst echter nóg meer van deze uber-biker verwachten, want gisteren kondigde ze een nieuwe sponsor aan: Trek. Dat betekent dat Knibb in het vervolg – net als de rest – gewoon op een tijdritfiets zal rijden op de langere afstand.

In  het jaar van haar grote doorbraak fietste Knibb op een Specialized fiets die ze kreeg van USA Triathlon. Dit jaar zal de Amerikaanse federatie een paar duizend dollar kunnen besparen, want Knibb heeft dus geen nieuwe fiets meer nodig. De atlete tekende bij het Trek Factory Racing team, net zoals de Engelse Alex Yee, de Amerikaanse Tim O’Donnell, de Amerikaanse Holly Lawrence en de Amerikaanse Ben Kanute al eerder deden. Knibb geeft aan ook dit jaar weer het WK Ironman 70.3 op haar programma te zetten, naast de WTCS races. Dit keer zal ze dus een eerlijke strijd aan gaan met haar concurrenten door ook op een tijdritfiets rijden.

“Ik vind het super tof”, aldus Knibb over haar nieuwe sponsordeal. “Ten eerste, omdat ik een tijdritfiets krijg”, lacht ze. “Dat was één van de meest gestelde vragen vorig jaar. Maar ik vind het ook leuk dat ik met SRAM zal gaan rijden. Ik hou van de draadloze componenten. Het is zoveel makkelijker. Voor het WK Ironman 70.3 kwam mijn batterij vast te zitten bij mijn zadelpen; het duurde drieënhalf uur voor ik die er weer uit had. Dus als ik een nieuwe fiets krijg en het is een kwestie van ‘je haalt even deze twee batterijen eruit’, ben ik blij. Het probleem is dat ik ook niet zoveel van fietsen af weet. Daardoor ben ik niet heel precies als het op sommige keuzes aankomt. Ik kijk ernaar uit om meer te leren en zowel mijn set-up voor de korte als lange afstand te optimaliseren. Ik heb het gevoel dat daar nog winst valt te behalen.”