Dat er de laatste weken weer volop gefietst kan worden in de grote rondes en klassiekers betekent helaas ook dat er aardig wat valpartijen voorbij komen. Zo ook afgelopen woensdag in de Scheldeprijs. En deze valpartij ging niet ‘viral’ omdat hij per se zo heftig was, maar met name vanwege de bijzondere actie van BORA-Hansgrohe renner Rüdiger Selig. De Duitser schoot namelijk direct één van de gevallen renners te hulp.

Selig behoorde niet tot de groep renners die een sprint in moesten zetten voor een goede klassering in de ronde, maar wist anders dan sommige andere renners uit het peloton aan de val te ontsnappen. Toen hij zag dat zijn collega’s wel tegen de vlakte gingen, draaide hij zich om, om vervolgens één van de renners – August Jensen van Riwal Securitas – overeind te helpen. Het voorval is duidelijk terug te zien in onderstaande beelden.

De Noorse Jensen laat via Instagram weten dat hij zich de val niet kan herinneren, maar dat hij het medisch personeel en Selig zeer dankbaar is. Hoe het nu met de renner gaat, wordt uit het bericht niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat hij geen ernstig letsel heeft opgelopen.